وقتی کلاس اول دبستان بودیم خیلی آروم و کلمه به کلمه جملات و بند ها رو می خوندیم. به مرور زمان یاد گرفتیم سریع تر و سریع تر بخونیم . جالبه که مهارت های تندخوانی همونایی هست که موجب شدن سرعتمون از اول ابتدایی برسه به سرعت امروزی که هستیم . در ادامه ۷ مورد برای بالا بردن سرعت مطالعه اومده که می تونید از اون ها استفاده کنید . همچنین کتاب مهارت تندخوانی وین دایر هم کتاب خوبی در این زمینه هست که به نوجوان و بزرگسال در این زمینه کمک می کنه . می تونید اون رو از مسئول کتابخونه مدرسه درخواست کنید .
۱⃣اول روزنامه وار
قبل از شروع مطلب، یک دور روزنامه وار و سریع بخونش. اینجوری دستت میاد این مطلب درمورد چیه و اینجوری سریع تر پیش میری🤩.
۲⃣بلند نخون!
خود بلند خوندن باعث میشه انرژیت گرفته بشه و کند تر پیش بری. سعی کن آروم درس بخونی و با چشمت مطالب رو دنبال کنی.اینجوری هم تمرکزت بیشتره و هم سریع تر پیش میری.
۳⃣دید کلی به جای کلمه کلمه خواندن
به جای کلمه به کلمه خوندن، جملهای یا پاراگرافی بخون . وقتی کلمه ای میخونی، تمرکزت کمتر میشه چون کلمهها توی جمله معنی پیدا میکنن و هر کدوم به تنهایی، معنی ندارن. پس مطالعه ات ازت وقت بیشتری میبره. اما وقتی جمله به جمله، یا پاراگراف به پاراگراف میخونی، هم مفهوم مطالب رو بهتر میفهمی و هم سریع تر پیش میری.
۴⃣تمرین تمرین و تمرین
تندخوانی یه مهارته که مثل هر مهارت دیگهای با تمرین و تکرار به دست میاد؛ توی دورههای تندخوانی یه سری تمرین های مخصوص هست که میتونی انجامشون بدی و سرعت مطالعه تو حتی تا ۱۰برابر افزایش بدی برای این کار می تونی از تمرین های کتاب تند خوانی وین دایر که تو کتابخونه مدرسه هم هست استفاده کنی
۵⃣ تمرکز بیشتر = بازده بالاتر
از تکنیک های افزایش تمرکز استفاده کن بازه های مطالعاتی تو کوتاه انتخاب کن تا با بالاترین تمرکز بخونی. وقتی تمرکز داشته باشی، طبعا سریع تر میخونی و مطالب رو بهتر یاد میگیری. تمرکز بالا داشتن، سرعت مطالعاتیتو چندین برابر میکنه.
۶⃣محل مطالعه و روش مطالعهاتو درست انتخاب کن.
جایی بشین که بیشترین تمرکز رو داری؛ مثل جایی که ساکت تره، آرامش بیشتری داری، وسایلی که حواستو پرت میکنن کمتر باشن و…🛋.همچنین باید بدونی هر درسی رو چطوری بخونی. خوندن یه درس حفظی و محاسباتی قطعا مثل هم نیست و باید روش خوندنو بلد باشی🧮 اگر خودت بلد نیستی میتونی از مشاور کمک بگیری
۷⃣برنامه ریزی داشته باش
شاید اگر برای تمام ساعت های روزت برنامه مشخص داشته باشی به همش نرسی اما برنامه داشتن تو رو چارچوبمند می کنه. وقتی بدونی هر مبحث درسیرو باید چه روزی بخونی و تا چه ساعتی تمومش کنی، خودتو موظف میکنی که تا اون ساعت مطلب رو تموم کنی.
پس برنامه ریز و پای برنامه ات جدی باش حتی اگر دیروز به هیچکدوم از برنامه هات نرسیدی